PAROHIA BOCHIA ŞI-A PRĂZNUIT HRAMUL ÎN CHIP DEOSEBIT


Duminică, 04.06.2017, în parohia Bochia s-a sărbătorit hramul cu ocazia praznicului Pogorârii Duhului Sfânt. Pe lângă rânduielile tipiconale specifice praznicului, în biserica din Bochia hramul a fost sărbătorit într-un chip deosebit. Icoana Maicii Domnului Vimatarissa (Altăriţa sau Ctitoriţa), o copie după icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Vatoped, a fost adusă în biserica din Bochia, spre binecuvântarea, ocrotirea şi mijlocirea mântuirii norodului dreptcredincios.

Începând cu orele 18:30, un sobor format din peste 20 de preoţi, în frunte cu Preacucernicul părinte Radu Constantinescu, secretar eparhial, cu Preaonoratul părinte Adrian Zaha, protopop al Ineului, dar şi cu părintele Petru Vamvulescu (un preot care merită menţionat), dimpreună cu mulţime de credincioşi, s-au adunat la biserică, de unde au plecat în procesiune cu lumânări aprinse şi cântând troparul Rusaliilor, până la intrarea în localitate. Aici au făcut primirea cu cinste a icoanei Maicii Domnului Vimatarissa, cântându-se condacul Apărătoare Doamnă şi alte cântări din slujba Maicii Domnului Vimatarissa.

După ce preoţii s-au închinat Maicii Domnului, cu toţii s-au întors în procesiune spre biserică, iar mai apoi s-a înconjurat biserica de trei ori. După înconjurare, mulţimea toată, preoţi şi credincioşi, au intrat în biserica neîncăpătoare pentru numărul mare al celor prezenţi, unde s-a săvârşit slujba Paraclisului Maicii Domnului Vimatarissa, timp în care credincioşii, într-o bună rânduială, s-au închinat icoanei. La finalul slujbei părintele Petru Vamvulescu a rostit un cuvânt de învăţătură emoţionant, prin care a arătat credincioşilor ce înseamnă s-o iubeşti pe Maica Domnului şi ce frumos e s-o ai pe Maica Cerului în inimă. Răspunsurile la strană au fost date de o mică parte a grupului Sfântul Ioan Damaschin.

La final preotul paroh Radu Petrică Belle a mulţumit Maicii Domnului că şi-a făcut casă în micul dar minunatul locaş al parohiei Bochia, precum şi tuturor preoţilor şi credincioşilor prezenţi. Seara s-a încheiat cu o agapă frățeasca.

Despre Icoana Maicii Domnului Vimatarissa puteți citi aici... 








Cea mai citita postare

Punerea pietrei de temelie

FILM: Sfințirea Bisericii Bochia