Postări

Poarta, pangarul, imprejmuirea

Imagine
In curand, cu ajutorul Domnului, va vom anunta tarnosirea noii noastre Biserici. Pana atunci va invitam sa vizitati noul site si sa va rugati pentru noi.
"Cât s-au mărit lucrurile Tale, Doamne, toate cu înţelepciune le-ai făcut!"
(ps. 103, 25)


Binecuvântare arhierească

Imagine
Binecuvântare arhierească pentru Parohia Ortodoxă Română – Bochia, în scurtul popas duhovnicesc a Ps. Episcop Macarie – Episcopul tuturor românilor din Europa de Nord. Mulțumim Ps. Episcop Macarie pentru pacea, bucuria şi liniştirea pe care ni le-a lăsat!


PAROHIA BOCHIA ŞI-A PRĂZNUIT HRAMUL ÎN CHIP DEOSEBIT

Imagine
Duminică, 04.06.2017, în parohia Bochia s-a sărbătorit hramul cu ocazia praznicului Pogorârii Duhului Sfânt. Pe lângă rânduielile tipiconale specifice praznicului, în biserica din Bochia hramul a fost sărbătorit într-un chip deosebit. Icoana Maicii Domnului Vimatarissa (Altăriţa sau Ctitoriţa), o copie după icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Vatoped, a fost adusă în biserica din Bochia, spre binecuvântarea, ocrotirea şi mijlocirea mântuirii norodului dreptcredincios.

Începând cu orele 18:30, un sobor format din peste 20 de preoţi, în frunte cu Preacucernicul părinte Radu Constantinescu, secretar eparhial, cu Preaonoratul părinte Adrian Zaha, protopop al Ineului, dar şi cu părintele Petru Vamvulescu (un preot care merită menţionat), dimpreună cu mulţime de credincioşi, s-au adunat la biserică, de unde au plecat în procesiune cu lumânări aprinse şi cântând troparul Rusaliilor, până la intrarea în localitate. Aici au făcut primirea cu cinste a icoanei Maicii Domnului Vimatariss…

4.06.2017 - Pogorarea Duhului Sfant - Hramul de vara

Imagine
Dimineata s-au savarsit Utrenia si Sf. Liturghie urmata de Vecernie, iar dupa masa a fost intampinata si adusa in procesiune icoana facatoare de minuni Vimatarissa – copie dupa originalul de la Manastirea Vatopedu din Sf. Munte Athos si zugravita acolo pentru Biserica noastra. Dupa ocolirea Sf. locas de trei ori, s-a intrat cu icoana si a urmat inchinarea. A slujit un numeros sobor de preoti si au participat un numar mare de enoriasi. S-au cantat Paraclisul Maicii Domnului si Acatistul Pogorarii Duhului Sfant.
15.03.2017 - Amenajari si finisaje

Imagine
Cu ajutorul lui Dumnezeu si al Sf. Nicolae, se lucreaza la amenajarile interioare si exterioare. Aducem multumiri celor care, prin ajutorul lor financiar sau de alta natura, sprijina construirea acestui sfant lacas. Trebuie sa marturisim ca avem nevoie urgenta de noi sume de bani, de aceea facem apel catre fratiile voastre sa veniti in ajutorul nostru – fiecare dupa puteri – spre Slava lui Dumnezeu, Cel in Treime inchinat. Nimeni nu ramane fara rasplata in Cer si pe pamant.
Pentru informatii utilizati link-ul Donatii.

6.12.2016 - De Sf. Nicolae - Prima Sf. Liturghie

Imagine
De Sfantul Ierarh Nicolae - hramul de iarna al Bisericii noastre - cu ajutorul Domnului si al Sf. Nicolae, s-a savarsit prima Sf. Liturghie in noua Biserica.

Amenajari interioare-exterioare / mar. 2016 - nov. 2016

Imagine
S-a ajuns la faza amenajarilor interioare si exterioare: lambriuri, ferestre, usi, iluminare, pardoseala, curte etc. In videoclip puteti vedea cateva imagini din aceasta perioada.
Aducem multumiri celor care, prin ajutorul lor financiar sau de alta natura, sprijina construirea acestui sfant lacas.
Canta corala Harisma: "Doamne, pe noi miluieste-ne!" - fragment.

Construirea Bisericii / perioada nov. 2015 - feb. 2016

Imagine
In aceasta perioada au fost construite turla si acoperisul, montandu-se sindrila in intregime. In videoclip sunt prezentate imaginile aferente. Troparul Sf. Nicolae este cantat de corul Patriarhiei.
Construirea Bisericii / perioada mai - nov. 2015

Imagine
Cu Harul Duhului Sfant si cu ajutorul Sf. Ierarh Nicolae a inceput constructia Bisericii noastre si se lucreaza cu multa daruire. Va prezentam un clip cu cateva imagini din perioada mai - nov. 2015, constructia avansand pana la acoperis in acest rastimp.Punerea pietrei de temelie

Imagine
In data de 7 decembrie 2014, in prezenta IPS Dr. Timotei Seviciu Arhiepiscop al Aradului, a Parintelui Protopop al Ineului Adrian Zaha, a Parintelui Paroh Radu Petrica Belle, a unui sobor de preoti slujitori si a unui numeros grup de enoriasi, s-a pus piatra de temelie pentru noua noastra Biserica.